Roermond en omgeving
     
 

OMGEVING

  

Onze jachthaven is gelegen in de binnenstad van Roermond. Op loopafstand zijn talloze terrassen, drink- en eetgelegenheden. De Roerkade, op 200 meter afstand, is geheel vernieuwd en lijkt op één groot terras met uitzicht op de Roer. Van hieruit kunt u naar de gezellige binnenstad wandelen met de prachtige Markt, het stadhuis en VVV kantoor en Limburgs mooiste plein, het Munsterplein. Het winkelaanbod is zeer gevarieerd. Ook het grootste Outletcentrum van Europa is te voet bereikbaar. Het Designer Outlet Roermond trekt jaarlijks 4.000.000 bezoekers.

Een informatiemap ligt in het Havenkoor ter inzage.

 

Roermond, verrassend 'Water-Rijk'!
In het hart van de provincie Limburg, op een steenworp afstand van de Belgische en Duitse grens, ligt de statige stad Roermond. De Maasplassen in en rond Roermond staan bekend als een uitgestrekt gebied dat bijzonder geschikt is voor alle vormen van recreatie op en rondom het water. Het gebied beslaat circa 3000 ha en heeft zowel de fervente watersporter als de recreant veel te bieden. Een spetterend watersportgebied, de Maasplassen, met als kloppend hart Roermond. Grote en kleine waterplassen liggen aaneengeschakeld met de Maas en vormen een prachtig decor voor zowel watersporters als voor natuurliefhebbers. Aan de Maasplassen treft men dagstranden, campings en bungalowparken. Er zijn uitstekende zeil- en windsurfmogelijkheden. Aantrekkelijke gemeentes in dit gebied zijn onder andere Thorn, Wessem, Stevensweert en Maasbracht. Bovendien is het zeer de moeite waard om de Maasplassen ook eens vanaf het vaste land te bewonderen.
 Roermond, historische stad aan het water
Vanaf onze jachthaven bent u te voet binnen vijf minuten via de Stenen Brug over de Roer, midden in de historische binnenstand van het sfeervolle Roermond. Monumentale gebouwen, imposante kerken en prachtige pleinen sieren de Roermondse binnenstad. De stad heeft een aantrekkelijk winkelcentrum met promenades, gezellige terrassen en een ruim aanbod aan restaurants. Roermond heeft sinds 2001 het eerste Designer Outlet Center van Nederland. Meer dan 100 winkelunits op een oppervlakte van maar liefst 12.500 m2, waar u met korting design- en merkkleding, schoenen en accessoires kunt kopen. Informatie over alle bezienswaardigheden met openingstijden en recreatiemogelijkheden in Roermond en omgeving is opgenomen in de 'Toeristische informatiegids Midden-Limburg', verkrijgbaar bij het VVV Roermond, gelegen aan de markt.
 Roermond, stad in het groen
Roermond heeft twee stadsparken. 'De Karthuis' in de binnenstad en het 'Nationaal Herdenkingspark Roermond' aan de zuidzijde van de stad. Hier kan men de drukte van de stad even ontvluchten. In de directe omgeving liggen een aantal natuurparken, waarvan Nationaal Park De Meinweg het bekendste is. Verder zijn het Leudal en de Beegderheide aan de linkeroever van de Maas, aantrekkelijk voor wandel- of fietstochten.
 

 

 

 

Roermondse Watersport Vereniging Nautilus | Maasboulevard 4 | 6041 LX ROERMOND |